Kalwsorisma

Kalwsorisma

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, Ολυμπιονίκες - Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 επισκέφθηκαν το Σχολείο μας η Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δ.Κ.Ο.Ε. για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Βιργινία Κραβαριώτη, χάλκινη ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας στο Πεκίνο το 2008, η Φωτεινή Βαβάτση, πέμπτη ολυμπιονίκης της τοξοβολίας στην Αθήνα το 2004 και ο Γιάννης Δημόπουλος, πρωταθλητής Ελλάδος στο τένις.
Αρχικά οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων ενημερώθηκαν για τη σχολική βία και τη διαφορετικότητα μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σέβομαι τη διαφορετικότητα". Στη συνέχεια η ολυμπιονίκης Βιργινία Κραβαριώτη ενημέρωσε τους μαθητές για τον πρωταθλητισμό, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το άθλημα της ιστιοπλοΐας και όλοι μαζί κατασκεύασαν ναυτικούς κόμπους.
Στη συνέχεια, η σκυτάλη δόθηκε στην ολυμπιονίκη Φωτεινή Βαβάτση και στον πρωταθλητή Γιάννη Δημόπουλο με τα αθλήματα της τοξοβολίας και του τένις αντίστοιχα, όπου οι μαθητές βγήκαν στην αυλή και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους επιδόθηκαν στην τοξοβολία και στο τένις.
Τέλος, μέσα από τα υγιή πρότυπα του αθλητισμού επιδιώκουμε οι μαθητές να διαμορφώσουν κουλτούρα, γιατί ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, αφού παράλληλα με τη σωματική ευεξία επιδιώκεται και η πνευματική ολοκλήρωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου